Op het station is meer te halen dan de trein

 

410 stations, 2,4 miljoen stationsbezoeken per dag, 850 winkels, 250 unieke winkelconcepten, en... vestigingskansen voor u!
 

Stations van nu zijn echte ontmoetingsplekken. Op ieder tijdstip van de dag vol drukte en beweging.

Mensen komen er niet alleen om de trein te halen. Je vindt er diverse winkels, eetgelegenheden, koffie- en borrelplekken, maar ook vergaderruimtes. Natuurlijk is er een gevarieerd ‘to-go’ aanbod.

Ook de kleinere stations laten zien dat stationswinkels en eetgelegenheden een belangrijke rol hebben in de dagelijkse (trein)reis.


Bezoekers

Tussen Groningen en Maastricht ligt een groot netwerk van 410 stations. Verbonden door bijna 7.000 kilometer spoor.

Dankzij deze infrastructuur komen dagelijks meer dan 2 miljoen mensen op hun bestemming; een stroom reizigers die blijft groeien.

Niet alleen treinreizigers hebben belang bij een goed aanbod op het station. Het station is ook de entree van een stad of dorp, voor vele bus-, tram en metroreizigers. Centraal gelegen, vormt het station een actieve kern van een stad en/of streek.

Op meer dan twintig stations komen dagelijks minstens 50.000 bezoekers. Op de vier grote stations, Amsterdam Centraal, Utrecht, Rotterdam en Den Haag zijn dit er meer dan 200.000 per dag.

 

Dynamisch

Een station heeft een andere dynamiek en een ander publiek dan een winkelstraat.

Klanten hebben weinig tijd, producten moeten daarom snel te vinden zijn en vlug te betalen. Dat betekent: een kleiner assortiment, een overzichtelijke inrichting en relatief veel kassa’s. Ook de openingstijden zijn vaak ruimer. Een deel van de winkels is zelfs 24 uur per dag geopend.In andere delen van de stations genieten bezoekers juist langer van de sfeer en het aanbod van goede restaurants, leuke winkels en barretjes.

Naast het huren van een ruimte, biedt het station op een aantal locaties ook de gelegenheid voor het openen van een pop-up store als tijdelijk verkooppunt. Daarnaast kan er geadverteerd worden op stations via abri’s of digital walls en kan er gesampled worden.

 

Hoe wij verhuren

NS Stations regisseert het totale aanbod aan de reiziger op het station. In brancheringsplannen stellen we het gewenste aanbod voor een (groot) station samen. Dit aanbod wordt gerealiseerd in samenwerking met een groot aantal partners. Door een intensieve samenwerking met deze partners, en vanuit de aanwezige kennis van het stations en de reiziger, stemmen we het aanbod op het station steeds weer af op de behoeften van de reiziger van vandaag en morgen.

 

Huurmogelijkheden

Op dit moment zijn er winkelruimtes te huur op kleinere en grotere stations. Onder ‘Actueel aanbod’ ziet u de concrete locaties die wij nu kunnen aanbieden. Om te kunnen beoordelen in welke mate uw formule past in onze brancheringsplannen en een zinvolle aanvulling kan zijn op het bestaande en geplande aanbod, vragen wij u ons concreet over uw ideeën te informeren.

 

Wij vragen u om te beschrijven hoe uw formule/winkelinvulling er uit gaat zien, op welke doelgroepen u zich wilt richten en hoe uw business case er uit gaat zien. U kunt hiervoor bij het aanvraagformulier twee bijlages meesturen. Zeker voor de grotere stations waar reeds een uitgebreid aanbod aanwezig is, is dit van belang. Op deze manier bieden wij onze reizigers een zo breed en gevarieerd mogelijk assortiment zodat we daarmee zo goed mogelijk inspelen op hun behoeften. 

 

Advies uit retailervaring

NS Stations heeft heel veel ervaring met retail op stations. Enerzijds omdat ze al jaren winkels verhuurt anderszijds uit eigen exploitatie van winkelformules zoals Kiosk, Broodzaak maar ook bijvoorbeeld de franchiseformule AH togo. Met deze kennis en ervaring adviseren wij kandidaat huurders hoe zij hun winkelformule kunnen aanpassen aan de specifieke eisen die stationsbezoekers stellen aan winkelen op het stations. Want op een station werkt retail anders dan in een winkelstraat. De winkels zijn kleiner, de omzetsnelheid kan veel hoger en constant verdeeld over de week zijn. Dit vraagt een specifieke bedrijfsvoering en winkelinrichting. Daar helpen we u graag bij.