Hoe wij verhuren

Over ons:

 

Hoe wij verhuren

Stations zijn dagelijks voor miljoenen reizigers een cruciale schakel in de reis van deur tot deur. Samen met ProRail, overheden en vervoerders wil NS Stations de reis en het verblijf op en in de directe omgeving van het station zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Wij bieden reizigers een snelle en comfortabele manier om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen. Dit gebeurt via een netwerk van goed bereikbare, grote en kleinere stations. Daarmee bevorderen wij het gebruik van het openbaar vervoer en houden wij Nederland mobiel. De reiziger staat in al onze activiteiten centraal en ons streven is om van reistijd zo veel mogelijk eigen tijd te maken.

 

Een deel van onze stations is volop in verbouwing. Dat geldt zowel voor de gebouwen als ook voor het aanbod van diensten en voorzieningen dat we aanbieden aan onze reizigers. Merken hebben een enorm bereik door de zichtbaarheid voor miljoenen potentiële klanten, iedere dag. NS Stations regisseert het totale aanbod aan de reiziger op het station. In brancheringsplannen stellen we het gewenste aanbod voor een (groot) station samen. Dit aanbod wordt gerealiseerd in samenwerking met een groot aantal partners. Door een intensieve samenwerking met deze partners, en vanuit de aanwezige kennis van het stations en de reiziger, stemmen we het aanbod op het station steeds weer af op de behoeften van de reiziger van vandaag en morgen.

 

Huurmogelijkheden

Op dit moment zijn er winkelruimtes te huur op een aantal kleinere en middelgrote stations. Op enkele grote stations komt nog een aantal nieuwe casco’s beschikbaar. Onder ‘Actueel aanbod’ ziet u de concrete locaties. Om te kunnen beoordelen in welke mate uw formule past in onze brancheringsplannen en een zinvolle aanvulling kan zijn op het bestaande en reeds geplande aanbod, vragen wij u ons concreet over uw ideeën te informeren.

 

Wij vragen u om te beschrijven hoe uw formule/winkelinvulling er uit gaat zien, op welke doelgroepen u zich wilt richten en hoe uw business case er uit gaat zien. U kunt hiervoor bij het aanvraagformulier twee bijlages meesturen. Zeker voor de grotere stations waar reeds een uitgebreid aanbod aanwezig is, is dit van belang. Op deze manier bieden wij onze reizigers een zo breed en gevarieerd mogelijk assortiment zodat we daarmee zo goed mogelijk inspelen op hun behoeften. 

 

Advies uit retailervaring

NS Stations heeft heel veel ervaring met retail op stations. Enerzijds omdat ze al jaren winkels verhuurt anderszijds uit eigen exploitatie van winkelformules zoals Kiosk, Broodzaak maar ook bijvoorbeeld de franchiseformule AH togo. Met deze kennis en ervaring adviseren wij kandidaat huurders hoe zij hun winkelformule kunnen aanpassen aan de specifieke eisen die stationsbezoekers stellen aan winkelen op het stations. Want op een station werkt retail anders dan in een winkelstraat. De winkels zijn kleiner, de omzetsnelheid kan veel hoger en constant verdeeld over de week zijn. Dit vraagt een specifieke bedrijfsvoering en winkelinrichting. Daar helpen we u graag bij.