Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie


Amsterdam Zuid

Regio

Noord-Holland

Soort ruimte

Food / Horeca / Non food / Retail

Oppervlakte

ca. 75m2

Aantal ruimtes

35

Beschikbaarheid

Nee (kwartaal 1 2023)

Beschrijving

START VERHUUR Q3 2022!

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030.

De huidige Minervapassage blijft de centrale onderdoorgang en wordt zeker twee keer zo breed. Ook komt er een tweede passage bij: de Brittenpassage. Vanuit de passages is er een goede aansluiting op de fietsenstallingen. Ook de trein- en metroperrons worden breder en er komen vanuit beide passages opgangen naar de perrons. Ter hoogte van de Zuidas legt Rijkswaterstaat de A10-zuid ondergronds aan. Zo ontstaat de mogelijkheid om station Amsterdam Zuid uit te breiden tot een volwaardige openbaar vervoer terminal.

Station is in ontwikkeling. Geplande oplevering van de commerciële ruimten naar verwachting niet eerder dan voorjaar 2023. De nieuwe ruimten variëren van ca. 50 m² tot ruim 100 m² en zijn geschikt voor diverse food en non-food invullingen. De verhuur start in september 2022! Voor deze tijd worden verhuuraanvragen NIET in behandeling genomen.

Naar overzicht