Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie


Amsterdam-Zuid (vanaf 2022)

Regio

Noord-Holland

Soort ruimte

Food / Horeca / Non food / Retail

Oppervlakte

ca. 75m2

Aantal ruimtes

35

Beschikbaarheid

Nee (kwartaal 1 2023)

Beschrijving

START VERHUURPROCES in 2022!

Station Amsterdam Zuid verwerkt nu al ruim 80.000 reizigers per dag. Met de komst van de Noord/Zuidlijn en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad worden dat er zeker drie keer zoveel: 250.000 reizigers per dag in 2030. Het verhuurproces start pas 2022! Verhuuraanvragen worden nu nog NIET in behandeling genomen. Belangstelling wordt nog niet vastgelegd.

De huidige Minervapassage blijft de centrale onderdoorgang en wordt zeker twee keer zo breed. Ook komt er een tweede passage bij: de Brittenpassage. Vanuit de passages is er een goede aansluiting op de fietsenstallingen. Ook de trein- en metroperrons worden breder en er komen vanuit beide passages opgangen naar de perrons. Ter hoogte van de Zuidas legt Rijkswaterstaat de A10-zuid ondergronds aan. Zo ontstaat de mogelijkheid om station Amsterdam Zuid uit te breiden tot een volwaardige openbaar vervoer terminal.

Start verhuur in 2022.
Het station is nu nog in ontwikkeling. Geplande oplevering van de winkels staat nu gepland in voorjaar 2023. De nieuwe winkels variëren van ca. 50 m² tot ruim 100 m² en zijn geschikt voor diverse food, non-food, diensten en horeca-invullingen. De verhuur start in september 2022! Voor deze tijd worden verhuuraanvragen NIET in behandeling genomen. Contact opnemen over dit station is nu nog niet zinvol.

Naar overzicht