Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Werkwijze

NS Stations regisseert het totale aanbod aan de reiziger op het station. In brancheringsplannen stellen we het gewenste aanbod voor een (groot) station samen. Dit aanbod wordt gerealiseerd in samenwerking met een groot aantal partners. Door een intensieve samenwerking met deze partners, en vanuit de aanwezige kennis van het stations en de reiziger, stemmen we het aanbod op het station steeds weer af op de behoeften van de reiziger van vandaag en morgen.

Huurmogelijkheden

Op dit moment zijn er winkelruimtes te huur op kleinere en grotere stations. Onder ‘Actueel aanbod’ ziet u de concrete locaties die wij nu kunnen aanbieden. Om te kunnen beoordelen in welke mate uw formule past in onze brancheringsplannen en een zinvolle aanvulling kan zijn op het bestaande en geplande aanbod, vragen wij u ons concreet over uw ideeën voor uw winkel te informeren. Let u op de beschrijving bij ‘soort winkel’: Als hier ‘non-food’ staat vermeld, kan in deze ruimte géén eten en drinken worden verkocht.

Wij vragen u om te beschrijven hoe uw formule/winkelinvulling er uit gaat zien, op welke doelgroepen u zich wilt richten en hoe uw business case er uit gaat zien. U kunt hiervoor bij het aanvraagformulier twee bijlages meesturen. Zeker voor de grotere stations waar reeds een uitgebreid aanbod aanwezig is, is dit van belang. Op deze manier bieden wij onze reizigers een zo breed en gevarieerd mogelijk assortiment zodat we daarmee zo goed mogelijk inspelen op hun behoeften.

Advies uit retailervaring

NS Stations heeft heel veel ervaring met retail op stations. Enerzijds omdat ze al jaren winkels verhuurt anderszijds uit eigen exploitatie van winkelformules zoals Kiosk, Broodzaak maar ook bijvoorbeeld de franchiseformule AH to go. Met deze kennis en ervaring adviseren wij kandidaat huurders hoe zij hun winkelformule kunnen aanpassen aan de specifieke eisen die stationsbezoekers stellen aan winkelen op het stations. Want op een station werkt retail anders dan in een winkelstraat. De winkels zijn kleiner, de omzetsnelheid kan veel hoger en constant verdeeld over de week zijn. Dit vraagt een specifieke bedrijfsvoering en winkelinrichting. Daar helpen we u graag bij.