Direct naar hoofdinhoud

Hoofdnavigatie

Over stations

Screenshot 2018-10-09 at 11.07.11

Stations Join us!

410 stations, 2,4 miljoen stationsbezoeken per dag, 850 winkels, 250 unieke winkelconcepten, en… vestigingskansen voor u! Stations van nu zijn echte ontmoetingsplekken. Op ieder tijdstip van de dag vol drukte en beweging. Mensen komen er niet alleen om de trein te halen. Je vindt er diverse winkels, eetgelegenheden, koffie- en borrelplekken, maar ook vergaderruimtes. Natuurlijk is er een gevarieerd ‘to-go’ aanbod. Ook de kleinere stations laten zien dat stationswinkels en eetgelegenheden een belangrijke rol hebben in de dagelijkse (trein)reis.

Daarnaast zijn stationsgebieden ook perfecte locaties voor het vestigen van uw bedrijf of kantoor. De bereikbaarheid is uitstekend, vanwege zowel de bereikbaarheid via OV-voorzieningen, maar ook parkeerplaatsen en de ontsluiting richting de stad of dorp. Centraal gelegen, vormt het station een actieve kern van een stad en/of streek.

Dynamisch

Een station heeft een andere dynamiek en een ander publiek dan een winkelstraat. Klanten hebben weinig tijd, producten moeten daarom snel te vinden zijn en vlug te betalen. Dat betekent: een kleiner assortiment, een overzichtelijke inrichting en relatief veel kassa’s. Ook de openingstijden zijn vaak ruimer. Een deel van de winkels is zelfs 24 uur per dag geopend. In andere delen van de stations genieten bezoekers juist langer van de sfeer en het aanbod van goede restaurants, leuke winkels en barretjes.

Naast het huren van een ruimte, biedt het station op een aantal locaties ook de gelegenheid voor het openen van een pop-up store als tijdelijk verkooppunt. Daarnaast kan er geadverteerd worden op stations via abri’s of digital walls en kan er gesampled worden.

NS Stations

NS Stations beheert en exploiteert de treinstations in Nederland. Wij zorgen voor schone, hele en veilige stations. Daarnaast is NS Stations verantwoordelijk voor de verhuur van de winkelcasco’s op het station en is zij eigenaar van verschillende kantoorpanden in stationsgebieden. Ook heeft NS Stations jarenlange ervaring in de exploitatie van retail op stations.